Google+ ContraVocea României. Din categoria ”Sunt un tabloidiot!” | ComiCultural

luni, 29 septembrie 2014

ContraVocea României. Din categoria ”Sunt un tabloidiot!”


Mă uitam la Vocea României și parcă nu-mi venea să-mi cred dioptriilor. O damesă bine-rău, cu forme de asistentă TV, dar verbalizare de divă intelectuală, ne introducea în atmosfera conspirativă a unei surprize. Urma să bată la ușa aspirantei Ramona Anca Popa, să-i dea vestea cea mare: ”Ai fost aleasă să participi la Vocea României, bucură-te ca un copil cu corp de femeie de 35 de ani”!


Figura reporteriței mi-era cunoscută, dar parcă o știam din alt film. Era ca și cum mi-ar fi imposibil, tematic, să o recunosc pe principesa Margareta, pentru că o văd filmată nu la o sindrofie regală, ci la o descindere-fulger la Domeniul Coroanei Segarcea, evitând elegant noroaiele oltenești și anunțând cu damf și trâmbițe premierea vreunei Tămâioase la un concurs internațional de vinuri.


( Ca să revin în lumea oamenilor simpli - nu vi s-a întâmplat să nu recunoașteți vânzătoarea din colț întâlnită la un spectacol la Sala Palatului, din cauză că o asociați prea puternic cu mediul ei natural plin de produse de panificație și de patiserie? . . . Să vă mai zic că mă uitam la administratorul blocului în care stau, la benzinărie, el mă întreba ce mai fac și eu îl întrebam de unde mă cunoaște? . .  ).


Și nu mă înșelam. Asistenta TV era o mondenă cu pedigree. Era Însăși Oana Cuzino, trupeșă ca o albină de-stupată la spirit și gingașă ca o stupoare de toamnă. Tămăduitoarea tuturor bolilor noastre existente și închipuite de la ”Ce se întâmplă doctore” cu semn de întrebare. Căzută benevol în rang de reporteriță de teren la o emisiune de afurisenii muzicale între Moga și Chirilă, respectiv între Loredana și restul bărbaților din universul Pro.


Oana-Cuzino_The-ONE prelucrat comicultural

Și câtă surpriză în ochii concurentei, când deschide larg ușa apartamentului! Și câtă bucurie indusă pe calea emoțiilor de către doctorița de inimi Oana Cuzino ! ”Ați fost admisă la Vocea României!” - și camera face prim-plan, din exteriorul apartamentului, cu ochii aburinzi de lacrimi reținute ai Ramonei. Iar telespectatorii trăiesc empatic surpriza, ca unul! 


Da` știți unde mi s-a rupt mie filmul? Acolo unde se schimbă fulgerător planul și o filmează pe concurentă din interiorul apartamentului. Aceeași surpriză, altă perspectivă. Adicătelea, o a doua echipă de cameramani intrase ninjărește pe geam, se pitulase printr-un cotlon și așteptase prin efracție să apară Oana Cuzino la ușă cu ”informația-surpriză”, ca să filmeze ”în secret” emoțiile din două unghiuri! Iar gazda nici nu-i observase, ea doar se întreba, gospodinărește, ce atâta praf pe bibelourile astea cu sigla Pro TV?!. . .


Ai dracu, ăștia de la Pro TV, mai ortomani ca ăia de la Evenimentul Zilei glorificat de Ion Cristoiu în anii `90 (ai cărui reporteri ajungeau la fața locului înainte să se întâmple fapta)! Fenomenologic, ProTViștii nu doar anticipară, ci și contrafăcură evenimentul!


Am resimțit surpriza disimulată telenovelistic din ochii concurentei ca pe o palmă unsuroasă pe ceafa mea de pitecantrop cu râset de politician (nu spun care). Care sunt io, vită manipulabilă cu cadre potrivite de editorul de imagine!


De fapt, acesta este stilul ”Vocii României” de abordare a tuturor concurenților, nu Oana Cuzino este de vină. Oana este o persoană mai mult decât respectabilă, doar că a picat într-un concept discutabil.


(acest articol este doar o mică pauză de inspirație înainte de analiza filmului ”Wild Strawberries”, căreia îi fac promo de-un veac jumate)


.............................................................


(Notă: Oana Cuzino realizează în continuare emisiunea ”Ce se întâmplă, doctore?”. Așadar, articolul de față este doar o satirizare a posturii sale pasagere de la ”Vocea României”).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentati...daca existati...