Google+ Fotogeníi | ComiCultural

luni, 5 mai 2014

Fotogeníi


”Tata, trotuarul e mai mult verde decât nu e!”

                                                                                                           - clorofile de poveste - 

Aseară, București. O ploaie lapovițoasă, cum n-a văzut Noe și n-a prevăzut Nostradamus!...  Să sparie pânza freatică și mai multe nu! 

Azi-dimineață, Bulevardul Unirii, București.  Mergeam spre școală cu țâncul meu de 8 ani, printre copacii dezverziți de frunze. 
Poza e moft (făcută cu un blackberry)! Dar senzația ”pe viu” a fost de basm, fie el și urban. 
Obișnuiți cu pavaje fără de sfârșit, impresia călcării pe frunzele tinere, cu verdele primăverii înconjurându-ne din toate părțile, ne-a teleportat într-o zi a începutului de voie bună, nu de săptămână...
Iar fiul, extaziat de natura urbană, (nu doar de țestoasele ninja și de pinguinii din Madagascar de pe Nickelodeon!), a scos o perlă matinală: ”Tata, trotuarul e mai mult verde decât nu e!” (e și-n titlu, dar nu mă doare mâna s-o scriu iar)Iar pe margini de bulevard, ce să verzi?  Iarbă glasată cu straturi groase de zăpadă lacustră. Nu că m-ar deranja zăpada în București, pe 5 mai anno domini 2014... Dar aseară n-a nins, a fost doar grindină! Atâta cantitate de apă înghețată, netopită până dimineața, în ciuda temperaturii de minim 9-10 grade, nu mi-a fost dat să-ntâlnesc în Capitală......................................

Off-topic breaking news: adineauri am dat de știrea asta, îmi place prea mult simbolistica pe care o conține titlul: o albină și un fluture beau lacrimi de crocodil:...Link  .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentati...daca existati...