Google+ Pestilenția Grația (1) | ComiCultural

miercuri, 2 octombrie 2013

Pestilenția Grația (1)


DeGenerația spontanee


sau ce se naște din noroi, în mocirlă renaște /

Cauționați de cunoștințele încă precare în domeniul științelor naturale, anticii au lansat ipoteza că anumite animale se pot naște spontan și din materia anorganică moartă (putregai, mocirlă...), nu doar din organisme vii. Și pentru că trebuia să poarte un nume, i s-a zis generația spontanee.

Aristotel, Virgiliu sau (mai târziu) Buffon credeau cu tărie în diferite trăznăi creaționiste. De exemplu, albinele erau suspectate a se naște direct din intestinele unui taur mort!...Broaștelor râioase li se atribuia și lor o ascendență rizibilă - pietrele!... Satiric, dar adevărat: van Helmont  a propus prin secolul  17 o rețetă de ”germinare”  a șoarecilor din rufe murdare și semințe de grâu...

Teoria a fost trimisă definitiv în derizoriu în secolul 19 de Louis Pasteur, iar azi e considerată o simplă fantezie arhaică, infirmată definitiv de microbiologie.

_______________________________________________________________________________________

Totuși, în zilele noastre, au apărut anumite organisme primate,  al căror statut social este indubitabil efectul (de)generației spontanee.

E vorba despre specia Pipițecantropus, genul Femela Pubela, clasa Diva Maladiva.

Apare spontan. La început, e o celebră anonimă, cu o privire neiertător de tâmpă, cu craci bifurcați osteoporotic  și cu sexapil de girafă paraplegică.  

Devine divă din nimic. Va deveni efectul incubației accelerate în mijlocul unei mizerii de presă. O mocirlă fermentată de ziarele mundane și de emisiunile tv de prea largă audiență.


Rețeta e simplă. Se plantează sămânța de scandal în  mocirla anorganică  moartăSămânța rodește instant când micro-haitele de paparazzi atestă ”accidental” prezența homunculei în microclimatul viral al vreunui Don Juan de Slobozia. Bărbat serios, interlop respectat, soț-model și adulterin din principiu.

Stigmatul public al amantlâcului prinde contur.

Presa tabloidioată se pune pe treabă. Primul sărut e surprins în flagrantul indiscretelor blițuri. În prezența fizică și spontană a soției Bidon Juanului, adusă-n coasta adulterinului de presa moralistă. O  femeie casnică, vrednică și neconsolată decât marțea și vinerea între 13 și 14.00 de amantul întreținut cu banii de buzunar primiți de la soțul adulterin. Amant încă nedescoperit de presă, de aceea îl ignorăm și noi.  Soția țipă, leșină, se revoltă, nu iartă, nu uită, dar oricum ducea o viață duplicitară, așa că se întoarce fulgerător în binemeritatul anonimat. În acest timp, paparazzi rămân insomniaci pe poziții.

Apropo de poziții: prima experiență sexuală a amorezaților se consumă în Casa Dragostei, cu Neptun aflat în conjuncție cu Marte. Ulterior, Neptun neagă conjuncția, dar Marte se arată dispus să repete experiența, chiar și în opoziție cu Jupiter!...

Ziua următoare, ziarele publică fotografii lubrice cu ibovnicii ieșiți pe balconul penthouse-ului, la o țigară postludică. Piramidon Juan află prin mijloace specifice că iubita i-a înscenat shootingul nocturn, hămesită după publicitate... În pragul nevrozei, masculul rănit caută consolarea în compania a două proaspete absolvente de medicină generală - specializarea microbiologia penisului.

După o succesiune de reciproce adultere plasate la limita moralității,  dragostea dintre cei doi se supune predestinării  impuse de Carmen Harra la Unhappy Hour-ul lui Cămăruță. Amorezii se cunună religios și  sincer. Cordon Juan e în delir prostatic. Culeasa sufletului său se convertește de la ritul ortodox la bioritmul interlop. Vor urma 3 luni de fericire afrodisiacă, urmate de un divorț ca-n basme. Amiabil. Doar 7 zile spitalizare pentru mireasa anului.

Fraged-divorțată și echimozată, ex-nevasta Ghidon Juanului e consolată de acordul prenupțial, cifrat la o sumă-record confidențială.  Separația de interlop o ridică la rang de victimă a violenței domestice, statut ce îi conferă șansa empatiei cu zeci de mii de suferinde anonime. Valul de like-uri o impune definitiv în conștiința publică, iar o televiziune de nișă decadentă îi oferă o emisiune dedicată  spiritelor  buimace: ”Dacă bărbații sunt porci, atunci noi ce suntem?...”.

Este o renaștere karmică. A devenit personificarea mocirlei din care s-a întrupat și cu care s-a aclimatizat glorioasă. 

Orice asemănare cu realitatea devine reality show.

                                                             Pardon Juan 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentati...daca existati...